6906386867 Πίνδου 27, Νέο Ψυχικό m.hatzimitros@gmail.com
 
 
 
     
     
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΑΤΖΗΜΗΤΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ | Πολιτικός Μηχανικός - Τεχνική Εταιρεία Νέο Ψυχικό

Ο Χατζημήτρος Μιχάλης διακρίνεται για τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό στην παροχή υπηρεσιών πολιτικού μηχανικού, αποτυπώνοντας την εμπειρία του σε κάθε στάδιο του έργου με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Οι υπηρεσίες του είναι ολοκληρωμένες, εστιάζοντας στην αρτιότητα των λύσεων και την ανταπόκρισή του στις ανάγκες του πελάτη με επαγγελματικότητα και συνέπεια.

Με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση, ο Χατζημήτρος Μιχάλης προσφέρει υπηρεσίες που αντανακλούν την τεχνική του αρτιότητα και τον συνεχή επαγγελματισμό σε κάθε πτυχή του έργου.

 
     
   
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
 
 
 
 Ενεργειακά Πιστοποιητικά


Η εταιρία μας προσφέρει υπηρεσίες Ενεργειακής Επιθεώρησης σε κτίρια διαφόρων χρήσεων, όπως κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχεία, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) (ΚΥΑ 178581/2017). Η έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) απαιτείται για:

 • Ενοικίαση ολικού ή μέρους του κτιρίου (όπως διαμερίσματα ή καταστήματα), ανεξαρτήτως εμβαδού.
 • Πώληση ή αγορά ολικού ή μέρους του κτιρίου (όπως διαμερίσματα ή καταστήματα), ανεξαρτήτως εμβαδού.
 • Ολοκλήρωση νέων κατασκευών ή ριζικών ανακαινίσεων κτιρίων.
 • Ενσωμάτωση κατοικιών στο πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ' Οίκον.
 Τακτοποίηση αυθαιρέτων


Το τεχνικό μας γραφείο προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε μηχανικούς και όχι μόνο, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών:

 • Αποκατάσταση αυθαιρέτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4495/2017.
 • Συμβουλευτική και υποστήριξη σε θέματα που αφορούν αυθαίρετα.
 • Μεταφορά δηλώσεων σύμφωνα με προηγούμενες νομοθεσίες.
 • Εκπόνηση εκθέσεων στατικού ελέγχου και δελτίων τρωτότητας.
 • Έκδοση βεβαιώσεων μηχανικού.
 • Εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας και ανάλυσης.

 

 Έκδοση Αδειών Δόμησης


Ασχολούμαστε με την εκδοση άδειας για διάφορες κατηγορίες εργασιών και εκτελούμε εργασίες διαφορετικών κλιμάκων σύμφωνα με το Νόμο 4495/2017. Η έκδοση Εγκρίσεων Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, που αφορούν έργα με προϋπολογισμό έως 25.000,00€, καλύπτει ποικίλες εργασίες όπως:

 • Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, επισκευή επιχρισμάτων και επένδυση όψεων.
 • Κατασκευή πέργκολας άνω των 50 τ.μ. και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.
 • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και συντήρηση στεγών.
 • Περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή σε οικόπεδα.
 • Εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης και άλλες επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων.


Οι Εγκρίσεις Δόμησης Μικρής Κλίμακας εκδίδονται ηλεκτρονικά, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, με διάρκεια ισχύος ένα έτος. Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έκδοσης, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για εργασίες διαφορετικού εύρους προϋπολογισμού ή εργασίες που υπερβαίνουν τις προδιαγραφές των ΕΕΔΜΚ, απαιτείται Οικοδομική Άδεια. Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για:

 • Κατεδάφιση υφιστάμενων κατασκευών.
 • Νέα κτιριακή εγκατάσταση ή επέκταση υφιστάμενης κατασκευής.
 • Προσθήκη ορόφου σε υφιστάμενο κτίριο.


Η Οικοδομική Άδεια απαιτεί εκτενείς μελέτες και γνώση των νόμων και όρων δόμησης κάθε περιοχής, με διάρκεια ισχύος τέσσερα έτη και δυνατότητα αναθεώρησης. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με το χρονοδιάγραμμα έκδοσης, το κόστος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 Πιστοποιητικά Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτίριου


Με βάση τον Νόμο 4495/2017 και την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/104 από 1η Φεβρουαρίου 2021, τέθηκε σε εφαρμογή το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ταυτότητας Κτιρίου. Αυτό το μητρώο προβλέπει την έκδοση πιστοποιητικού πληρότητας για κάθε αυτόνομη ιδιοκτησία και είναι πλέον υποχρεωτικό για κάθε ιδιοκτήτη κτιρίου.

Το πιστοποιητικό αυτό αντικαθιστά την προηγούμενη Βεβαίωση Νομιμότητας Μηχανικού και απαιτείται για κάθε ιδιοκτησία που βρίσκεται σε ισχύ. Η έκδοσή του προϋποθέτει αυτοψία και έλεγχο νομιμότητας από εξουσιοδοτημένο μηχανικό, καθώς και την κατοχή όλων των απαιτούμενων εγγράφων και μελετών που αφορούν την εκάστοτε ιδιοκτησία.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, κάθε ιδιοκτησία αποκτά ένα μοναδικό Πιστοποιητικό Νομιμότητας, το οποίο αντιστοιχεί σε μοναδικό αριθμό. Η ισχύς αυτού του πιστοποιητικού είναι διάρκειας δύο (2) μηνών. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια για τη διαδικασία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 Ρύθμιση Αυθαίρετων


Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διεκπαιρέωση της διαδικασίας ένταξης στη ρύθμιση αυθαιρέτων, είτε αυτά βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου. Συγκεκριμένα, παρέχουμε:

 •  Τακτοποίηση αυθαιρέτων και έκδοση των απαιτούμενων βεβαιώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4495/17, ειδικά για μεταβιβάσεις ακινήτων.
 • Αποτυπώσεις Ακινήτων
 • Σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης
 • Σύνταξη Έντυπου Είδικού Προστίμου
 • Σύνταξη Φακέλου Αυθαιρέτου
 • Υποβολή Φακέλου Ηλεκτρονικά
 • Έλεγχος Στατικής Επάρκειας
 • Έκδοση Πιστοποιητικού Νομιμότητας
   
 Άδειες Λειτουργίας


Αναλαμβάνουμε την έκδοση αδειών λειτουργίας που καλύπτουν διάφορες κατηγορίες:

 • Άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, internet cafe, παντοπωλεία, οπωρολαχανοπωλεία, πρατήρια άρτου και ζαχαροπλαστικής, καθώς και άλλες σχετικές δραστηριότητες.
 • Άδειες λειτουργίας για καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και καλλωπισμού κ.α.
 • Ανάληψη διαδικασιών για άλλες δραστηριότητες που απαιτούν άδεια λειτουργίας, όπως εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια, γυμναστήρια κ.α.
 • Έκδοση αδειών για ιδιωτικά ΚΤΕΟ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και για συνεργεία αυτοκινήτων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών λειτουργίας που απαιτούνται για κάθε επιχείρηση ή δραστηριότητα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία χρειάζεστε.

 Κατασκευή - Ανακαίνιση Κτιρίων


Η ομάδα μας αναλαμβάνει με απόλυτη δέσμευση τη νέα κατασκευή ή την ανακαίνιση της ιδιοκτησίας σας και σας παραδίδει ένα έργο "με το κλειδί στο χέρι". Μέσα από στενή συνεργασία και απόλυτη εμπιστοσύνη, δημιουργούμε μια νέα αρχιτεκτονική μελέτη για τον χώρο σας, προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Το εξειδικευμένο μας τεχνικό προσωπικό είναι διαθέσιμο να υλοποιήσει κάθε σας επιθυμία, εγγυώμενο χρήση των πιο ποιοτικών και σύγχρονων υλικών της αγοράς, καθώς και την εφαρμογή των πιο εξελιγμένων μεθόδων.

Η εμπειρία και η γνώση μας θα σας καθοδηγήσουν, ενώ η επαγγελματική μας προσέγγιση θα ικανοποιήσει κάθε απαίτησή σας. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, αφήνοντάς σας ενθουσιασμένους με το νέο σας χώρο.

 Εσωτερικός Σχεδιασμός & Διακόσμηση


Η εταιρία μας αναλαμβάνει την πλήρη διαμόρφωση και διακόσμηση του προσωπικού σας χώρου, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις με έμφαση στην αισθητική και τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων και υφών, ακολουθώντας τις προτιμήσεις σας.

Οι ανάγκες σας αποτελούν το επίκεντρο της δημιουργικής μας διαδικασίας, προσφέροντας ποικίλες λύσεις που προσαρμόζονται σε κάθε χώρο.

Καθοδήγηση, ακρόαση και σεβασμός στην προσωπική σας επιθυμία είναι τα βασικά μας στοιχεία. Αναλαμβάνουμε τη διαμόρφωση του χώρου σας, αφήνοντάς τον να αντικατοπτρίζει την προσωπική σας ταυτότητα, με έμφαση στην αισθητική, την λειτουργικότητα και την ασυναγώνιστη ποιότητα.

 Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας


Η εταιρία μας ειδικεύεται στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ακινήτων, αναλαμβάνοντας τον υπολογισμό των ποσοστών οριζόντιας ιδιοκτησίας και τη δημιουργία των απαιτούμενων πινάκων (όπως αναλογίες όγκου, χιλιοστά, πίνακες κατανομής ποσοστών συνιδιοκτησίας και πίνακες κοινοχρήστων οικοδομής) βάσει αναλογιών όγκων ή πίνακα τιμών. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρουσίαση του πίνακα οριζόντιας ιδιοκτησίας, ο οποίος συνοδεύεται από κατόψεις και τοπογραφικό υλικό για πλήρη και εμπεριστατωμένη αναφορά.

 Αποτυπώσεις – Τοπογραφικά  Διαγράμματα


Η αποτύπωση της κτιριακής εγκατάστασης και το τοπογραφικό διάγραμμα της ιδιοκτησίας σας, με συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ '87, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη κάθε δικαιοπραξίας εν ζωή, όπως αγοραπωλησίες, δωρεές ή συστάσεις. Με τη σύνταξη ενός νέου τοπογραφικού διαγράμματος, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κτηματολογίου, εισάγεται στην πλατφόρμα και λαμβάνει έναν Κωδικό Ηλεκτρονικού Διαγράμματος (ΚΗΔ).

 Σύνταξη Φακέλων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»


Το πρόγραμμα Εξοικονομώ κάνει την εμφάνισή του το 2011 (Εξοικονομώ κατ’ οίκον Ι) με συνολικό προϋπολογισμό 562 εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζει δυναμικά το 2018 και το 2019 (Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ – α’ & β’ κύκλος) με επιπλέον 777 εκατομμύρια ευρώ. Το 2020 (Εξοικονομώ – Αυτονομώ), το πρόγραμμα γίνεται ακόμα πιο διαδεδομένο, με προϋπολογισμό 850 εκατομμυρίων ευρώ. Το Εξοικονομώ προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας μέσω επιδοτήσεων. Βασικές προϋποθέσεις περιλαμβάνουν τη χρήση της κατοικίας ως κύριας κατοικίας και τη νομιμότητά της. Το δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και οι πολυκατοικίες. Ορισμένες από τις επιλέξιμες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

 • Αντικατάσταση κουφωμάτων
 • Αντικατάσταση συστημάτων σκίασης
 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης – θερμοπρόσοψης
 • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και ψύξης
 • Αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με χρήση Α.Π.Ε.

Η ομάδα μας αναλαμβάνει τη σύνταξη και τον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και την προετοιμασία για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ.